installasjon@lysogkraft.no 32 10 99 70 Man-tors 07-1530 og fre 07-13 lør: stengt

Elbiler blir stadig mer populære, og ikke bare blant folk som bor i enebolig. Etter innføring av nye regler 1. januar 2018 kan beboere i borettslag kreve tilrettelegging for ladeplasser i sameiet for de som benytter elbil eller hybrid. I Elfag ønsker vi å hjelpe borettslag som vil imøtekomme regelverket, og vi besøker gjerne både borettslag og bedrifter for å gjøre befaring.

Etter befaring kan vi gi en riktig pris for et ladeanlegg som ivaretar alle behov, og finne svar på vanlige utfordringer som hvordan strømforbruket skal fordeles på brukerne.

Elbil i borettslag

Elfag anbefaler elbilladere fra Easee, Charge Amps eller Micro Matic også til borettslag. Med smarte timer- og låsefunksjoner passer disse laderne perfekt til borettslag. Når man har ansvaret for flere ladere stilles det høyere krav til pålitelighet, energieffektivitet og plassbesparelse. Alt dette ivaretas med ladere fra Easee, Charge Amps og Micro Matic. Ladeløsningene sørger for å utnytte mest mulig av kapasiteten i strømnettet, og fordeler kostnaden rettferdig mellom brukerne. I tillegg er laderne solid bygger for bruk på offentlige plasser, så påliteligheten og kvaliteten er god.

Smart styring

Elbilladerne har smart-funksjoner som kan være veldig nyttige. For eksempel kan du fjernstyre ladestasjonen og lade når strømmen er billigst, sjekke lading i realtid samt få full oversikt over din ladehistorikk. Alt sammen betjenes via din profil i en tilhørende app, så lenge ladestasjonen er koblet opp til trådløst nett. Dette lar sameiet og næringen velge de løsningene so passer best hva gjelder tilgjengelighet og betaling, som sørger for enkel administrasjon og effektiv drift.

Borettslag kan søke om støtte

I Oslo kan borettslag og sameier søke om tilskudd til installering av ladeinfrastruktur for elektriske biler. Man vil da få dekket opptil 20 prosent av investeringskostnadene (begrenset til kr. 5000,- per ladepunkt). Dette gjøres på kommunens nettsider.

Elbilladerne fra Easee, Micro Matic og Charge Amps har effektområde som strekker seg helt opp til 22 kW og 2x22kW. Laderne fra Easee og Charge Amps er låsbare. Laderne fra Micro Matic er sikret mot vann (IP54) og kommer med en smart lastbalanserer som lar deg velge den lastbalanserringen som fungerer best for deg; automatisk, statisk eller tidsstyrt.

Lys og Kraft Installasjon AS

Hønengata 65 3515 Hønefoss
NO 983 825 486 MVA

32 10 99 70

installasjon@lysogkraft.no

Man-tors 07-1530 og fre 07-13 lør: stengt

elfag nelfo