installasjon@lysogkraft.no 32 10 99 70 Man-tors 07-1530 og fre 07-13 lør: stengt

En stadig økende andel av bilparken i Norge er elektrisk, og behovet for private ladestasjoner er økende. Nå har det blitt enklere enn noen gang å lade elbilen hjemme!

 

Vegglader har mange fordeler

Skal du lade hjemme er det svært fordelaktig å gjøre det med en dedikert vegglader. Hvis du benytter vanlig stikkontakt til fast lading hjemme, kreves det uansett en egen kurs sikret med jordfeilbryter type B. Det er dessuten ikke tillatt med mer enn 10 A sikring, noe som betyr at ladeeffekten maksimalt blir 2,2 kW og ladetiden lang.

Norsk Elektronisk Komité (NEK) anbefaler ikke bruk av vanlige stikkontakter, selv om man har korrekt vern installert. Grunnen til dette er at vanlige stikkontakter ikke er beregnet for langvarig belastning over 10 A. Det vil kunne oppstå problemer med mekanisk slitasje, varmegang og i verste tilfelle brann. Vær og vind vil dessuten kunne ha negativ innvirkning.

Smart styring 

I Elfag anbefaler vi å gå for laderne fra Easee, Charge Amps eller Micro Matic. Disse elbilladerne er sikre og værbestandige, og de har smart-funksjoner som kan være veldig nyttige. For eksempel kan du fjernstyre ladestasjonen og lade når strømmen er billigst, sjekke lading i sanntid, gi andre tilgang til laderen samt få full oversikt over din ladehistorikk. Alt sammen betjenes via din profil i en tilhørende app, så lenge ladestasjonen er koblet opp til trådløst nett.

Ulike ladere til ulik bruk

Charge Amps og Micro Matic har ladere med uttak for type 1 og type 2, i flere modeller. Den norskproduserte laderen fra Easee passer også til alle typer elbiler, og er spesielt designet for å tåle det norske klimaet.

Det finnes elbilladere som kan festes direkte i et vegguttak, ladere til offentlige ladestasjoner og egne ladebokser til privat bruk. Micro Matic tilbyr ladeboksene EO Basic og EO Mini. Charge Amps tilbyr den single veggboksen Halo og den doble veggboksen AURA som kan lade to elbiler samtidig med like stor effekt – perfekt for kontorbygg, parkeringsplasser og husholdninger med to elbiler. Elbilladeren Easee Home har en liten og praktisk størrelse. Den passer også utmerket hvis du trenger flere ladere til flere biler, ettersom du kan koble til opptil tre Easee Home ladestasjoner på samme kurs.

Lys og Kraft Installasjon AS

Hønengata 65 3515 Hønefoss
NO 983 825 486 MVA

32 10 99 70

installasjon@lysogkraft.no

Man-tors 07-1530 og fre 07-13 lør: stengt

elfag nelfo